Customized crafting documents that can fulfill any specifications. We provide high-quality custom-written works within the practiced producing pros .

Customized composing works that can fulfill ones own specifications. We provide high-quality custom-written papers on the practiced producing gurus .

Grafikai Kisokos

A pólónyomtatásnak számtalan technikai lehetősége van és az ehhez felhasznált grafikai anyagok is különböznek. Ebben a leírásban az általunk használt technikákról fogsz olvasni, valamint a legjobb minőség eléréséhez szükséges tippekkel és tanácsokkal látunk el.

Az általunk használt pólónyomtatási technikák

1. Flex nyomás

A leggyakrabban használt nyomtatási technikánk . A Flex egy tartós poliuretán transzferfólia anyag, amely vágóplotterrel vágható és utána hőpréssel felvasalható a textilre.  A felvasalás után tökéletesen tartós, rugalmas felületet képez, ami jól mosható, nem kopik és nem válik le. A vágóploterrel egyszerre egy színt tudunk vágni. Ha több színt kell felvinni a textilre, ott színek szerint egyesével vágjuk a mintákat, majd a pólóra is színenként vasaljuk fel a különböző színű rétegeket.

Foison C24 vágóplotter

Vágóplotter

Flex fóliák

Flex vágható fóliák

 

 

 

 

 

Milyen grafika készíthető ezzel a technikával?

Flex fóliával kifogástalan és kényelmesen hordható minőségben lehet feliratokat és úgynevezett vektorgrafikákat készíteni a textilekre háttér nélkül. A vektorgrafikát nagyon leegyszerűsítve vonalrajznak hívjuk és több féle vektorgrafikus szoftverrel készíthető (ehhez mi a CorelDraw programot használjuk) és a vágóplotter ezeket a körvonalakat vágja ki nekünk a fóliából. Előnye, hogy bármekkora méretben nagyítható, minőségromlás nélkül. A vektorgrafika ellentéte a rasztergrafika. Erről lentebb olvashatsz a következő nyomtatási technikánál.

A technika előnye:
– nagyon kényelmes, háttér nélküli nyomat
– vékony, alig kitapintható minta, nem a beizzadós 🙂
– a nyomat méretében nincs korlátozás
– a nyomat nem válik le, nem kopik nagyon sok mosás után sem (kifordítva maximum 40 °C-on mossuk)
– egy darab póló is költséghatékonyan legyártható

A technika hátránya:
– maximum 3-4 színnel érdemes dolgozni, hiszen az egymásra rakott rétegek vastagítják a mintát
– adottak a fólia színek, ezektől nem tudunk eltérni (szerencsére azonban széles a választék)
– fotót ezzel a technikával nem lehet nyomni
– színátmenetes minta nem készíthető
– nagyon részletes, nagyon apró mintákat egyáltalán nem, vagy nem megfelelő minőségben készíthető

Vektoros minta

Példa egy jól vágható vektoros mintára

Milyen formátumba küldd el nekünk a grafikát, ha hasonló pólót szeretnél ezzel a technikával?

Ha emailben kapjuk az anyagot akkor küldheted már eleve vektoros formában is a képet. Pl.: CDR, AI, EPS, ezeket a formátumokat mindig örömmel fogadjuk. Ha nincs ilyen formátumod, akkor a lehető legnagyobb méretű és felbontású képet küldd el nekünk, PNG vagy ha ez sem áll rendelkezésedre JPEG formátumban. Az utóbbi két esetben arra kérünk, hogy a kép szélessége vagy magassága legalább 1000 képpont méretű legyen, felbontása pedig 300 dpi. Tapasztalatok szerint ebből már tudunk használható vektoros képet készíteni, amit ki tudunk vágni a fóliából.

Online Tervezőben:
Töltsd fel a képet háttér nélküli PNG verzióban a fenti paraméterekkel.

 

 

2. Transzfernyomtatás (fotónyomtatás)

Ezzel a technikával fotóminőségben tudunk színes nyomatokat, azaz rasztergrafikus képeket készíteni textilre. Ez a vektorgrafika ellentéte. Amíg a vektorgrafikánál a képet primitív alakzatok alkotják (pl.: vonal, kör) a rasztergrafika képpontokból áll, angolból átvett nevén pixelek. Ilyen képeket készít a telefonod is vagy a digitális fényképezőgépek. Elterjedt a felhasználók körében és gyakran is használjuk képekre, hogy “nagyon pixeles”. Ez röviden annyit szokott jelenteni, hogy a kép homályos, nem jó a minősége. Tehát ebben az esetben nagyon fontos, hogy milyen minőségű képeket kapunk, illetve töltessz fel az Online Tervezőbe.

A raszteres képet képpontok alkotják

A raszteres képet képpontok alkotják

 

A transzfernyomtatásnak két lehetősége van. Fehér (világos) és színes (sötét) pólókra különböző transzferpapírt használunk, ami segítségével a textil festék rákerül a pólóra.

Fehér pólók esetében:
A transzferpapíron egy vékony, átlátszó réteg található, amire speciális textilfestéket nyomtatunk. Ezt a vékony átlátszó réteget magas hőmérsékleten és nagy nyomással vasaljuk át a pólóra. A nyomat ezzel a technikával rugalmas és kényelmesen hordható lesz, nem izzadsz be alá és akár A3 méretben is javasoljuk. Háttér nélküli nyomtatást is lehetővé tesz! 

Kényelmes raszteres nyomat fehér pólón

Kényelmes raszteres nyomat fehér pólón nagy méretben

Színes pólók esetében:
A transzferpapír egy fehér vasalható réteg, amire szintén speciális textilfestékkel nyomtatunk. A fehér háttérre azért van szükség, mert a sötét pólón nem látszódna a festék. Így ez a nyomat a fehér réteg miatt vastagabb lesz, keményebb, fólia tapintású, mint a fehér pólós változata. Ezt a technikát maximum A4-es méretben ajánljuk ezért. A háttér nélküli nyomtatás csak jól körbevágható mintáknál lehetséges, bonyolultabb képek esetében fehér háttér vagy a póló színével nagyjából megegyező háttérrel nyomtatható.

Raszteres pólóminta

Raszteres pólóminta

 

Milyen formátumba küldd el nekünk a képet, ha hasonló pólót szeretnél ezzel a technikával?

A legjobb nyomtatási minőség eléréséhez ajánlott méretek és felbontás:

A4 mérethez: 2480×3508 képpont méret és 300 dpi felbontás
A3 mérethez: 3508×4961 képpont méret és 300 dpi felbontás

Formátumok: PNG; JPG; JPEG; BMP

 

Hogyan keress használható képeket pólónyomáshoz?

Mint manapság a legtöbb esetben, ha valamit keresünk az interneten, akkor a Google-t hívjuk segítségül. Most is ezt fogjuk tenni, és megmutatjuk, hogyan tudsz jó minőségű képeket keresni rém egyszerűen.

1. tipp: Így keress nagy méretű képeket egyszerűen, amivel biztosan nem lesz problémád a pólónyomtatáskor

Írd be a Google keresőjébe, amire keresni szeretnél, majd kattints a felül található Képekre. Most kaptál kismillió találatot a Google-től, de neked csak a jó minőségű képekre van szükséges. Nincs más teendőd, mint hogy az Eszközök gombra kattintatsz. A lenyiló menüben a Méret fülnél válaszd ki a Nagy méretet. Így már is csak azokat a találtokat listázza neked a Google, ami már szinte 100% pólónyomtató barát. Ha tovább nézegeted a beállításokat, láthatod, hogy akár szín szerint is tudsz keresni. Pl. ha egy jó minőségű kék autó fotójára van szükséged, beírod az autó szót a keresőbe, és szűröd, hogy csak a nagy méretű és kék színű képeket jelenítse meg neked. Íme egy lehetéges eredmény:

Képtalálat a következőre: „autó”

2. tipp: Vektoros képet szeretnél a pólóra, hogy háttér nélkül tudjunk nyomtatni?

A Google erre is megfelelő lesz. Ha például szeretnéd a kedvenc színészed arcát egy sötét pólón hordani és nem szeretnél vastag mintát, akkor lehetőség van vektoros formában is megoldani ezt, így háttér nélkül, kényelmes és vékony nyomatot tudunk neked a pólóra varázsolni. Tegyük fel, hogy imádod Bud Spencert. (Ki nem?) Nincs más teendőd, mint hogy a Google keresőbe beírod “Bud Spencer vector“. A nagy méretet mindig jelöld be a kereséseknél!

A lényeg a “vector” kifejezésen van. Ha a keresendő szó után beírod, akkor vektoros képeket fogsz találni.

A találat:

Képtalálat a következőre: „bud spencer vector”

3. tipp: Adott egy kis méretű kép, de te nagyobbat szeretnél belőle

Sokan nem tudják, de a Google-ben lehetőség van kép alapján is keresni, így ha szerencsénk van a feltöltött képből fogunk találni nagyobb verziót is. Ehhez nincs is más teendőd, mint hogy a Google Képek oldalán a fényképezőgép ikonra kattintasz, így lehetőséged van kép alapján keresni. Elég az is, ha csak a kép URL címét adod meg, de te is feltölthetsz képet a saját eszközödről.

Kapcsolódó kép

3+1. tipp: Ha nem találsz megfelelő képet magyar kulcsszavakkal

Keress rá angolul, így nagyobb eséllyel kapsz számodra megfelelő képet. Ha nem tudsz egy-egy szót, akkor pedig segít a Google Translate, aki készséggel lefordítja neked az adott kifejezést.

Google Translate

 

 

 
Special generating essays that would meet our your wants. Our business is here now available for you. We publish distinct essays of exceptional-the level of quality that speak to your complete regulations

Special composing essays that could meet our your requirements. Our organization will be here to help you. We create original essays of excessive-top notch that get together every one of your requirements

Mainly your composing program is the previous composition admin and additionally best option with respect to carrying out ones essays as well as other tailor made papers. Trust some of our long-time go through. .